NSD2015 kysyi: Miten arjen elämyksistä tehdään globaalia bisnestä

NSD-logo_2015 Kolmatta kertaa Oulussa järjestetty Northern Service Day oli jälleen loppuunmyyty. Yli 200 pohjoissuomalaista palveluekosysteemin tekijää oli mukana miettimässä miten elämyksellisyydellä erottaudutaan globaalissa kilpailussa. paneeli_kuva Kun tavoitteena on saada aikaan palveluja ja ratkaisuja, jotka koetaan arvokkaiksi juuri elämyksellisyyden kautta, rakentava vuorovaikutus korostuu (Jouko Myllyoja, VTT). Lähestymismahdollisuuksina esitettiin sekä pelilogiikka (Tony Manninen, LudoCraft) että taide (Antti Kairakari, Whatevergroup). Aidon, henkilöityneen palvelun merkitystä korostamalla (Heini Tuorila, Haltian), voi pienikin tekijä pärjätä globaalisti (Tommi Uhari, Uros). Omien prosessien ymmärtämistä asiakkaan prosessien tukemisessa ei myöskään voi väheksyä (Jari Moilanen, Nokia). Skaalautuvan bisneksen rakentamiseen tarvitaan digitaalisuutta ja tiedon parempaa käyttöä (Juhani Heikka, Oulun kaupunki). Kuten loppuyhteenvedossa sanottiin, tarvitaan yhteinen ymmärrys asiakkaan kanssa ja oman organisaation sisällä (Marja Toivonen ja Katri Kallio, VTT). Osallistujilla olikin mahdollisuus kokeilla tähän tähtääviä eri menetelmiä, ratkaisuja ja osaamista ständeillä. Ja kun bisneksen tekemisestä puhutaan, esiteltiin myös yrittäjyyttä ja startuppeja tukevaa toimintaa. ständit_kuva Northern Service Dayn järjestävät BusinessOulu, Lapin yliopisto, Oulun kaupunki, Oulun ammattikorkeakoulu, Oulun yliopisto sekä Tekes ja Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy. Tapahtuman kokoaa yhteen Finnish Service Alliance, valtakunnallinen palveluliiketoiminnan ja -tutkimuksen yhteisö.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s